Kirjoittaja Aihe: Sääntöuudistus ehdotuksia/mietteitä  (Luettu 764 kertaa)

Poissa topcatti

 • Yhdistyksen jäsen
 • *
 • Viestejä: 134
 • lol
Sääntöuudistus ehdotuksia/mietteitä
« : Sunnuntai, 12.02.2017, 19.27 »
DMR ase pohja, onko sillä mitään väliä onko jonkun DMR mp5 acogilla vai M21? Kys. sääntö on ymmärrettävä jossain milsim pelissä mutta en näe mitään syytä minkä takia sitä asetta pitää rajoittaa perus viikonloppupeleissä koska todella suuri osa softaajista pelaa ihan vaan huvin vuoksi ja se milsim tai muu geardoilu osa ei kiinnosta välttämättä yhtään. Jos joku haluaa minimi ampumis etäisyys rajoitukset, kuula rajoitukset sun muut niin miks ei sitä voi sitten tehdä sillä MP5:llä kiikarilla SVD sijaan.

DMR HPA rajoitus, nykypäivänä on niin helppo ja halpa rakentaa 2.2J AEG joka ampuu niin nopeeta mitä pystyy liipasin vetelemään, niin en näe mitään syytä rajoittaa minkä takia HPA ei sais olla DMR.

K18 DMR raja, 3J kiväärillä saa pelata 12 vuotias mutta DMR ei saa pelata 17 vuotias?

Sivuase tehorajat. 90rps 1.6J DSG saa ampua niin läheltä kun huvittaa mutta pistoolin pitää olla max 1 joule? Ymmärrettävä sääntö mutta vähän ristiriitainen

Itse en moisista muunnoksista hyötyisi mitenkään mutta ajattelin lähinnä muita.
« Viimeksi muokattu: Sunnuntai, 12.02.2017, 20.00 kirjoittanut topcatti »

Poissa koma

 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 177
 • Önönnönnöö
Vs: Sääntöuudistus ehdotuksia/mietteitä
« Vastaus #1 : Maanantai, 13.02.2017, 01.08 »
DMR sääntö on kasattu yhdistelemällä muiden alueiden sääntöjä ja lisäämällä ripaus omaa luovuutta. Mikään yhdistys ei hyväksy MP5/AK47 kiikarilla DMR:ksi. Ajatellaan, että sulla on M4 jonka haluat DMR:ksi niin sehän on helppoa. Etsit pitkän etupään ja laitat kiikarin. Tietenkin poistat semin, avot ja sulla on joka puolelle kelpaava DMR. Kuularajoitus on ihan ja vain sen takia, että muuten se homma karkais käsistä. 150palloa on kuiteskin aika vähän eikä jokaiseen risahukseen voi ampua mitä voisit tehdä rajoittamattomalla kuulamäärällä. Kyseessä on myös ihan turvallisuusasiatkin.

Geardoilu tarkoitukseen tätä DMR sääntöä ei tehty. Löyhästi jokainen kuitenkin imitoi jotain sotajoukkoa, oli se sitten vaikka NATO kuperkeikkarykmentti tai Hans Ali Hassanin turvallisuusjoukot, ei kovin uskottavaa ole se MP5 DMR tarkoituksessa. Ei kukaan kyllä kiellä MP5 päälle laittamasta sitä kiikaria ja leikkimästä üüberdemaria, mutta lähtöenergia pysyy siinä 1.6j luokassa.

HPA vs AEG keskustelu käytiin viime kokouksessa jossa siitä äänestettiin. HPA kielto voitti, tätä varten pitäisi raahautua sinne kokouksiin jossa asioista päätetään. Ei tarttes sitten jälkikäteen purnata.

K18 DMR selittyy myös yleisistä säännöistä sekä myös turvallisuudesta. 3j pyssyllä saa kyllä pahaa jälkeä läheltä, mutta DMR:ssä piilee oma vaaransa juuri tulinopeudessa ja yleisesti ikä tuo vastuuta. Siksi K18 DMR ja myös KK-luokassa.

1.6j pyssyynkin on suositellut turvaetäisyydet. Vaikka sanamuodot ovat vähän hassuja, 1.6j pyssy rinnastetaan tehokkaisiin. Sen kuuluisan järjen saa pitää päässään aina. Ei sillä 1j pistoolillakaan ole suotavaa iholta ampua. Pistoolit lasketaan 1.6j kategoriaan. Jos et tarvitse max 1j vara-asetta niin se voi olla sen 1.6j. Heti kun tarvitset pääaseesi takia vara-aseen niin sen täytyy olla max 1j. Oli se sitten pistooli, rynkky tai vaikka konsu.

Poissa topcatti

 • Yhdistyksen jäsen
 • *
 • Viestejä: 134
 • lol
Vs: Sääntöuudistus ehdotuksia/mietteitä
« Vastaus #2 : Keskiviikko, 15.02.2017, 12.43 »
Ok olen pahoillani että kirjoitin tänne

Poissa juuso

 • Yhdistyksen jäsen
 • *
 • Viestejä: 23
Vs: Sääntöuudistus ehdotuksia/mietteitä
« Vastaus #3 : Tiistai, 07.03.2017, 09.38 »
Ainakin sorsasalossa nuo säännöt lähtönopeuksista on naurettavat. Siellä 1.6j pitäisi olla ehdoton raja kaikille aseille ja kerrasta laukeaville 2j. Mitään järkeä dmr 2.2J ja kivääri 3J missä keskiverto kontakti matka on 20 metriä.

Mielipide siis vain.
Lahjattomat ampuu sarjatulella