Vuosi 2019 rupeaisi olemaan taputeltu ja uuden vuoden tuomia ihmeellisyyksiä odotetaan innolla, ainakin allekirjoittaneen osalta. Alla pieni yhteenveto osasta kesän karkeloita minun silmin.

Conquest13

Itselle tämä vuosi soi minulle ekat "isommat" pelit joista ensimmäisenä oli vuorossa Conquest 13 Vihtijärvellä. Tuolle reissulle lähettiin Kuopiosoftin sihteerin Jarnon kanssa tästä Toivalasta varsin hyvin levänneinä ja täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Eli edellisenä iltana hioimme taktiikat ja pyssyt viimeisintäkin yksityiskohtaa myöten kuntoon ja huomasimme, että perskules.. kellohan onkin jo melkein yksi yöllä ja herätys on 4:30. Matkaan päästiin ja parin pysähdyksen jälkeen olimmekin jossain Hyvinkään ja Hangon välissä, oikeassa paikassa kuitenkin. Peliä riittikin koko päiväksi ja vaikka keli ei varsinaisesti hellinyt niin mukavaa oli silti ja lisää tuttavuuksia syntyi. Siitä sitten h*%&vetin myöhään illalla auton keula kohti Savoa ja siinä yhden pintaan oltiinkin jo takaisin kotikulmilla. Ei muuten tarvinnut unta houkutella kauaa, mutta suihkussa sentään jaksoi käydä. xD

Tuosta reissusta hieman videonpätkää alla.

Conquest 13 2019

 

Operation Speed Hammer

Edellämainittujen karkeloiden jälkeen olikin heti seuraavana viikonloppuna Iisalmen airsoft porukan kanssa yhteispelit nimeltään Speedhammer. Vauhtivasarassa oli hieman juonentynkää ja sen mukana tuomia muutamia larppaus- ja spesiaalitehtäviä. Pelejä suosi uskomattoman hyvä sää ja itse pelitkin menivät ainakin minun silmissäni oikein hyvin ja fiilis oli loistava. Noissa peleissä olimme Petrin ja Tonin kanssa pientä hämmennystä aiheuttava sissiryhmän tynkä ja osittain jopa onnistuimmekin siinä =)

Noista karkeloista myös video alla.

Operation Speed Hammer 2019 Iisalmi

 

TSTOS19

"Isot pelit" kruunasi sitten varmasti kaikkien suomalaisten softaajien graali eli TSTOS vuosimallia 2019. Pelihän oli tiedossa jo pitkään ja siihen oli ilmoittauduttukin jo vähintäänkin ajoissa, mutta silti lopussa pääsi hienoinen kiirus iskemään. Tonin auto saatiin kuin saatiinkin semijärkevään nippuun "muutamasta" vastoinkäymisestä huolimatta ja taival kohti Padasjoen pelejä saattoi alkaa! Matkalla nyt kiinnitettiin vaihdelaatikkoa uudestaan ja muita näitä autoiluun liittyviä perushommia, mutta ne kuulemma kuuluvat harrastukseen. 

Peleihin tultiin sit muodikkaasti hieman myöhässä, vaan sehän ei meidän ryhmää haitannut vaan heti alkutarkastusten ja teltan pystyttämisen jälkeen lähettiin sitten pimeän turvin pelaamaan ja sieltä selvittiin vielä takaisinkin.

Itse peleissähän nyt sattui ja tapahtui vaikka ja mitä, mutta kuitenkin pelit taisivat kääntyä plussan puolelle noin kokonaisuutena, josta ISO kiitos meidän loistavalle ryhmälle!!!

Tuostakin reissusta on myös jotain videoo tallella:

TSTOS 19

 

 

Näin Joulupyhien ja -juhlien jälkeen oli myös mukava (vaikka ainahan se on) käydä sulattelemassa kinkut ja suklaat sun muut herkut sulattelemassa Airsoftin parissa. Pelaajia oli mukava määrä jälleen kerran ja noin 7 asteen pakkanen oli varsin hyvä keli pelaamiseen (jos vaan vehkeet sattuisi toimimaan). 

Kuvia Sorsasalosta 27.12.2019

 

Minulle Airsoft on tässä reilun kahden vuoden aikana tuonut valtavasti uusia tuttavuuksia, hyviä kavereita ja loistavia ystäviä. Vaikka harrastusta onkin verraten vähän aikaa takana niin hauskuutta se ei vähennä missään määrin. Jokaiset pelit jättävät aina hymyn suupieliin ja aina kun on vähänkään mahdollista päästä pelaamaan niin sinnehän lähdetään.

 

Ollaan loppuvuosikin kiltisti ja suojalasit päässä kun raketeillakin räiskitään!

 

Kiittäen vuodesta 2019

Antti Hotari

Kuopiosoftin varapj

 

 

15.4.2015 lähtien kaikkien ala-ikäisten on tuotava alla oleva lomake täytettynä peleihin.

 

Toimita lomake VAIN ja ainoastaan hallituksen jäsenelle. Hallituksen ulkopuoliselle pelinjärjestäjälle esitä todistus pelin alkaessa

 

 

>Lomake<

 

Lomakeen tarvitsee toimittaa vain kerran.  


 


Työn alla

 

 

Sorsasalo

 

 

Varsin hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva Sorsasalon pelialue sijaitsee Sorsasalossa, sellutehtaan naapurissa. Paikka on ehdottomasti käytetyin Kuopion alueen peleissä ja sinne onkin varsin lyhyt matka niin Kuopiosta kuin Siilinjärveltäkin.

Maasto on pääosin havumetsää, ja paikan ominaisuuksiin kuuluvat korkeuserot: koko pelialue on periaatteessa yhtä suurta rinnettä, joka viettää offgamelle asti.

 

Erityishuomioita: jokainen pelaaja saa järjestää pelit

 

 

 

 

 

 

Levänen

 

 Pelialueelle tultaessa autolla, autot tulee jättää ABC pitkälahden eteläpäädyn parkkialueelle (Matkuksen päädyn alue).

 

- Pyssyt tulee pitää erityisen hyvin pussissa saapuessasi pelialueelle.

- Pelialueelle ei saa oikaista alueen eteläpäädyssä olevan asutuskeskuksen lävitse, vaan kävelytietä pitkin mäelle josta ylitetään autotie turvallisesti. Offgame alueelle pääsee helpoiten autotien kaiteen pohjoispuolelta polkua pitkin. Tarvittaessa järjestetään opastus alueelle.

- Pelialueelle tultaessa autolla, autot tulee jättää ABC pitkälahden eteläpäädyn parkkialueelle (Matkusta päin).

- Pyssyt tulee pitää erityisen hyvin pussissa saapuessasi pelialueelle.

- Pelialueelle ei saa oikaista alueen eteläpäädyssä olevan asutuskeskuksen lävitse, vaan on kuljettava leväsentien puoleisen autotien vallin ulkoista reunaa pitkin niin kauan että voi laskeutua pelialueen eteläpäädyksi merkitylle alueelle.

 

Pelialue sijaitsee muutama sata metriä pohjoiseen pitkälahden ABC:ltä. 

 

Erityishuomioita: vain ennalta määrätyt henkilöt saavat järjestää pelejä.

Miksi sääntöjä?

 

Sääntöjä ei ole tehty pelaajien yleiseksi riesaksi eikä siksi jotta olisi jotain josta voisi russuttaa. Jotta voisimme tällä hetkellä ja tulevaisuudessakin nauttia harrastuksen iloista olisi erittäin tärkeää, että jokainen noudattaisi yhtenäisiä sääntöjä, niin nuoremmat kuin myös vanhemmat pelaajat. 

Kokeneilla ja vanhemmilla pelaajille on tärkeä rooli näyttää mallia, että näitä sääntöjä pystyy noudattamaan! Eikä vain hymähtää tai tehdä muuta vastarintaa jos jostain huomautetaan. Säännöt koskevat kaikkia. 

Yhtenäisillä pelisäännöillä helpotetaan myös pelaajien käyntejä vieraalla pelipaikalla, koska säännöt ovat samat on pelaajan helpompi hypätä peliin mukaan. Tärkein asia on kuitenkin, että tällä tavalla alennetaan tapaturmariskejä ja tästä luonnollinen johtuma on että pelaajien turvallisuus lisääntyy. Vaikka kyseinen harratus onkin turvallinen ja tapaturmia harvoin sattuu, niin lajin luonteesta ja pelivälineistä johtuen ei sen maineen huonoon valoon saamiseen tarvitse isoa haaveria, tällä ei tarkoiteta kuitenkaan nilkan nyrjäyttämistä tai muuta tavallista liikunnasta tulevaa loukkaantumista. 

Yhtenäisillä pelisäännöillä ja turvallisella pelaamisella voidaan näyttää ulkopuolisille/päättäjille, että kyseessä on tervehenkinen ja asiallinen harrastus. Tällä tavalla turvataan harrastuksen salliminen tulevaisuudessakin.